Author Topic: F1 Predsezonska testiranja 2012  (Read 1068 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
  • Feel the Power of the Dark Side
  • Omiljeni vozac: TheDoctor Valentino Rossi
  • Omiljeni tim: Scuderia Ferrari
F1 Predsezonska testiranja 2012
« on: January 26, 2012, 01:06:58 »

Datum utrke:
05.02.2012. - 21:00h
Utrka: Velika nagrada Amerike
Naziv staze: Indianapolis Motor Speedway
Broj krugova: 37
Dužina staze: 4.195 km
Komponente guma odabrane za stazu: Soft - Hard (Silver Tyres)
Prosjecna potrosnja goriva:? L
Napomene administracije vezano uz stazu: - Nije dozvoljeno prelaziti preko bijele linije na izlasku iz boksa.
Na stazama koje nemaju bijelu liniju, vozač ne smije izlaziti iz boxa direktno na trkaću putanju, već mora prvo postići optimalnu brzinu za taj dio staze.

Datum utrke:
12.02.2012. - 21:00h
Utrka: Velika nagrada Francuske
Naziv staze: Magny Cours
Broj krugova: 35
Dužina staze: 4.412 km
Komponente guma odabrane za stazu: SuperSoft - Soft (Red Tyres)
Napomene administracije vezano uz stazu: - Nije dozvoljeno prelaziti preko bijele linije na izlasku iz boksa.
Na stazama koje nemaju bijelu liniju, vozač ne smije izlaziti iz boxa direktno na trkaću putanju, već mora prvo postići optimalnu brzinu za taj dio staze.

Datum utrke:
19.02.2012. - 21:00h
Utrka: Velika nagrada Turske
Naziv staze: Istanbul Park
Broj krugova: 29
Dužina staze: 5.338 km
Komponente guma odabrane za stazu: Soft - Medium (Yelow Tyres)

Datum utrke:
26.02.2012. - 21:00h
Utrka: Velika nagrada Njemačke
Naziv staze: Nürburgring
Broj krugova: 30
Dužina staze: 5.148 km
Komponente guma odabrane za stazu: SuperSoft - Medium (White Tyres)

« Last Edit: February 21, 2012, 12:24:48 by Haris KTM »

f1-bosnia.net Forum

F1 Predsezonska testiranja 2012
« on: January 26, 2012, 01:06:58 »

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
Re: F1 Predsezonska testiranja 2012
« Reply #1 on: January 26, 2012, 01:15:19 »
Naime kako je Januar na izmaku tako otvaram ovaj topik u kojem cu definirati kako cemo provesti testove moda, nas a i novih vozaca kojih ce biti i ove sezone!!!

Svima poznato da se vozi RFT 2011 Final jer niko nista nije ponudio bolje a da je novije generacije modova, nadam se da ce vjerni moderi i ovaj put napraviti skinove za sezonu 2012 te cemo mod modificirati samo stim dodatkom i naravno onim problemima koje cemo, ako ih i bude, otkriti u ovom predsezonskom testiranju!!!

Planirao sam da vozimo 4 ili 5 staza koje nisu u kalendaru 2012 a koje nam je RFT ponudio u svom TrackPacku 2011...

Imola
Indianapolis
Istanbul
Nürburgring
MagnyCours

Kako imamo 4 nedjelje u Februaru i jednu u Martu tako cemo odvoziti utrke na ove 4 staze a mozda i 5, tom prilikom dosta cemo upoznati mod, nove funkcije KERS i DRS, kao i nove vozace te cemo svi vratiti osjecaj za voznju!!!

Ne znam kako cu posloziti ovih 5 staza ali na prvi pogled imamo 2 brzinske low downforce staze i tri zahtjevne koje traze vise otpora na krilima, kroz njih cemo probati sve komponente guma koje se nude pod UPGRADES!!!

U ovaj topic cemo pisati sve sto je vezano za ova testiranja a ja cu naknadno editovati prvi post u kojem ce biti definirani datumi odrzavanja utrka!!!

Veselim se druzenju sa Vama, te ocekujem Vase prijave i prisutnost na forumu i serveru, a do tada Vas pozdravljam!!!

NAPOMENA: bice otvoren topic za prijave i raspodjelu timova kada bude vrijeme za to, tako da ne pocnete odmah sa necim sto se trenutno ne trazi od Vas, HVALA
« Last Edit: January 26, 2012, 01:20:49 by Haris KTM »

• F1-Bosnia driver
  • Karting vozac
  • *
  • Kimi Raikkonen fan!
  • Omiljeni vozac: Kimi Raikkonen
  • Omiljeni tim: Ferrari
« Reply #2 on: January 29, 2012, 23:00:56 »
Kapiram da mogu ja testirati sa vama  u ovim testiranjima pre lige jel ?  :thumbup:
Reporter:Kimi How does it feels to drive at 300 km/h?
Kimi:It feels normal...

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #3 on: January 29, 2012, 23:21:39 »
Testiranja mogu obaviti samo vozaci koji popune Prijavu u topicu kojeg upravo pripremam, ti vozaci imaju josh da u toku mjeseca februara uplate clanarinu i nista ih ne sprecava da pocnu sezonu u Martu, u prvoj sedmici Marta se kupuje server, onoliko mjesta za koliko budu ispostovani uslovi prijave i uplate, HVALA!!!

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #4 on: January 30, 2012, 02:57:15 »
sve 5 staza je na serveru, e sad koju nalodati prvu, do podne odlucim vec, ali eto od tih 5 ako imate za neku posebnu zelju pa da je stavim kao prvu!!!

• F1-Bosnia.NET urednici
  • Test vozac
  • Semanic Racing
  • Omiljeni vozac: Lewis Hamilton
  • Omiljeni tim: McLaren
« Reply #5 on: January 30, 2012, 10:19:43 »
Ja sam za Indianu  :) moji prvi krugovi i i početak učenja u ovoj našoj ligi bili su na ovoj stazi.Imam fini sjećanja  :o

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #6 on: January 30, 2012, 12:51:07 »
Vozio sam bash nju sinoc, fina staza, moram odrediti josh koje cemo komponente guma koristiti i na serveru je!!!

• F1-Bosnia driver
  • Test vozac
  • *
  • Omiljeni vozac: Nico Rosberg
  • Omiljeni tim: Mercedes GP
« Reply #7 on: February 05, 2012, 18:06:55 »
Harise, slab je nesto bujrum na serveru. Vidim petorica samo napravila vrijeme, hoce li se uopce voziti veceras, ako ne, stavi neku drugu stazu  >:( Moj prijedlog za sljedecu stazu je Turska. Ova je totalno nezanimljiva i dosadna za vozit.

P.S Ili mozda svi vjezbaju offline  ???

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #8 on: February 05, 2012, 18:55:03 »
Ej ja sam to druze znao, godine iskustva izlaze na vidjelo, ja sam je zato i stavio, jer ce prvu sedmicu svako tek installirati mod, podesiti, onda vecina ima ispite, nocas je race, pa ako nas bude vozimo, ako ne onda cemo par kratki zbog startova i slicno, a onda ide iduca, po meni moze turska ali bi radije Magny Course iz istog razloga kao i Indianapolis, a onda Nurburgirg i Turska, u Martu ostaje Imola koja se moza i nece voziti zbog prebacivanja na novi server i slicno, tako da nije neka steta, onda se loda Melbourne i krece sezona, ako Bog da!!!  :gpler:

• F1-Bosnia driver
  • Pocetnik
  • *
  • Omiljeni vozac: Jenson Button
  • Omiljeni tim: McLaren-Mercedes
« Reply #9 on: February 05, 2012, 20:25:46 »
Hari posalji mi pp za uplatu za novi server..adresa i to sve..

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #10 on: February 05, 2012, 22:29:19 »
Napisao sam druze u prvom postu da se svi jave Sutko za to, a ovi licno meni, kolega Sutko ce nam rijesiti zakup servera ali bitno je da uplatite njemu, objasnit ce on kako!!!

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #11 on: February 05, 2012, 22:51:08 »
Prvi test Race je gotov i moram priznati da mi se nimalo ne svidja ova tisina u ligi, ima prijava za vozace ali ne i vozaca na serveru, zao mi je sto nisam stavio kao uvjet da se mora doci na pola utrka predsezonskog kalendara tako bi znali ko stvarno planira voziti u ligi...

Kvale

Race

• F1-Bosnia driver
  • Test vozac
  • *
  • U 'ladu je spas!
  • Omiljeni vozac: Mark Webber
  • Omiljeni tim: Red Bull Racing
« Reply #12 on: February 05, 2012, 23:19:30 »
cek hari kod nas prvi snjeg pao... ljudi svi osli u brdo na skijanje, sankanje, rostilj, ko i sam sto sam iso... maloprije se vratio... ;) bice to raje dok krene sezona...
Udarila ova recesija. Stalno jedem pljesnivi sir, pijem neka stara vina i vozim auto bez krova!

• F1-Bosnia driver
  • Karting vozac
  • *
  • Kimi Raikkonen fan!
  • Omiljeni vozac: Kimi Raikkonen
  • Omiljeni tim: Ferrari
« Reply #13 on: February 05, 2012, 23:22:11 »
Valja pripremiti bolid za novu sezonu hehe  :P

Reporter:Kimi How does it feels to drive at 300 km/h?
Kimi:It feels normal...

• Administrator
  • Veteran F1
  • *
« Reply #14 on: February 05, 2012, 23:35:22 »
Staza je na serveru, u prvom postu pogledajte informacije o VN Francuske - Magny Cours

Oki Karlo sve to stoji, ali kontaju ljudi da ce biti slaba sezona, u Croteam ligi voze mini sezonu koja je obavezna, usput se zabave i skontaju mod i ostalo, kad krene sezona onda nema zezancije, a u nas tek kad krene sezona neki podese mod, volan i pocnu voziti, meni to malo bezze, kako da vidimo hocel kome kociti, izbacivati kad nas bude preko 15 na gridu...

Sky cekam Danijelovu potvrdu i stavljam vas u prvi post i josh jedan tim vise popunjen, mozete se dog i za neki drugi tim, meni je Lotus Racing (sad Caterham) cista 10-ka, cockpit do jaja, zvuk, preglednost, boje, milina!!!
« Last Edit: February 05, 2012, 23:43:16 by Haris KTM »

f1-bosnia.net Forum

« Reply #14 on: February 05, 2012, 23:35:22 »